KISKANIZSA

Csakoda nap Nagykanizsán

A Csakoda csoport célja, hogy művészeti akciókkal országszerte ráirányítsa a helyi lakosság figyelmét a szocializmus éveit megelőzően épült művelődési házakra. Ezeket az intézményeket még valódi civil összefogások hívták életre: az emberek saját kulturális szükségleteik kielégítésére hozták létre ezeket a közösségi tereket. A mi Móricz Zsigmond művelődési házunk is ilyen: a Kiskanizsai Polgári Olvasókör kezdeményezése, és a polgárok közadakozása tette lehetővé felépülését.

A Csakoda csoport művészei október 21-én három akcióval készülnek a kanizsaiak figyelmének felébresztésére.

A Móricz Zsigmond Művelődési Ház évkönyveiben kutakodva a művészek egy műtárgylistára leltek, rajta 12 mű címével, ám a címen kívül semmi egyéb információt nem találtak. A fiatal alkotók most képzeletük segítségével rekonstruálják az egykori tárlatot - kíváncsian várjuk, milyen eredménnyel!

Szintén az évkönyveket lapozgatva lettek figyelmesek egy "Disc Jockey Szakkör" elnevezésű programra a hetvenes évekből. Ezt a minden bizonnyal korát megelőző klubot is megpróbálják megeleveníteni, két jól ismert, budapesti DJ-t és lemezgyűjtő bevonásával. Hogy mi várható? Bárki kipróbálhatja majd a DJ felszereléseket, eltanulhatja e felkapott szakma fortélyait, este pedig a helyi lakosságtól begyűjtött bakelit lemezekről tartanak bulit a táncolni vágyóknak.

Ezúton is felhívjuk a figyelmet, hogy aki kölcsönadná otthoni lemezeit a művészeknek, legyen szíves, jelentkezzen a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. email címen, vagy a 06-70-455-4628 telefonszámon.

A harmadik akciót a csoport meglepetésnek szánja a kanizsaiak számára, annyit mindenesetre elárultak, hogy ez nem a művelődési házban, hanem az utcákon lesz látható.

A programok ingyenesen látogathatók.

 

Forrás: Kanizsa Lokálpatrióta Hetilap