KISKANIZSA

Adatvédelem

Adatvédelmi tájékoztató


amelyben tájékoztatjuk Önt, mint honlapunk látogatóját, valamint szolgáltatásaink igénybe vevőjét művelődési házunk adatkezelési és adatvédelmi szabályairól.


1. Milyen alapelveket követünk adatkezelésünk során?
Művelődési házunk az adatkezelése során az alábbi alapelveket követi:
a. a személyes adatokat jogszerűen és tisztességesen, valamint az Ön számára átláthatóan kezeljük.
b. a személyes adatokat csak meghatározott, egyértelmű és jogszerű célból gyűjtjük és azokat nem kezeljük a célokkal össze nem egyeztethető módon.
c. az általunk gyűjtött és kezelt személyes adatok az adatkezelés céljai szempontjából megfelelőek és relevánsak, valamint csak a szükségesre korlátozódnak.
d. Művelődési házunk minden ésszerű intézkedést megtesz annak érdekében, hogy az általunk kezelt adatok pontosak és szükség esetén naprakészek legyenek, a pontatlan személyes adatokat haladéktalanul töröljük vagy helyesbítjük.
e. a személyes adatokat olyan formában tároljuk, hogy Ön csak a személyes adatok kezelése céljainak eléréséhez szükséges ideig legyen azonosítható.
f. megfelelő technikai és szervezési intézkedések alkalmazásával biztosítjuk a személyes adatok megfelelő biztonságát az adatok jogosulatlan vagy jogellenes kezelésével, véletlen elvesztésével, megsemmisítésével vagy károsodásával szemben.
Művelődési házunk az Ön személyes adatait
a. az Ön előzetes tájékoztatáson alapuló és önkéntes hozzájárulása alapján és csakis a szükséges mértékben és minden esetben célhoz kötötten kezeljük, azaz gyűjtjük, rögzítjük, rendszerezzük, tároljuk és felhasználjuk.
b. egyes esetekben az Ön adatainak kezelése jogszabályi előírásokon alapul és kötelező jellegű, ilyen esetekben erre a tényre külön felhívjuk az Ön figyelmét.
c. illetve bizonyos esetekben az Ön személyes adatainak kezeléséhez Művelődési házunknak, vagy pedig harmadik személynek fűződik jogos érdeke, például honlapunk működtetése, fejlesztése és biztonsága.


2. Kik vagyunk?
• A Művelődési házunk székhelye: 8800 Nagykanizsa, Széchenyi tér 5-9. Intézményegységünk címe: 8800 Nagykanizsa, Hajgató S. u.1.
• A Művelődési házunk honlapja: www.moricz.kiskanizsa.hu
• Kapcsolattartás: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
• Postacímünk: 8800 Nagykanizsa, Hajgató S. u. 1.
• Telefonszámunk: 93/319-202
• E-mail címünk: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
• Adószámunk: 15760614-2-20
• MÁK törzsszámunk: 760610
• Művelődési házunk a GDPR 37. cikke alapján nem köteles adatvédelmi tisztviselő kinevezésére.
• Művelődési házunk tárhely szolgáltatójának neve, címe és elérhetősége:
Dataglobe Zrt
2615 Csővár, Madách utca 1. 4.
email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Amennyiben az adatfeldolgozóink körét módosítjuk, a változásokat átvezetjük jelen tájékoztatónkban.


Az általunk kezelt adatok:

Tevékenység megnevezése és az adatkezelés célja

Jogalap

Kezelt adatok

Időtartam

Nyilvántartási szám

Honlap látogatása

Cél a honlap rendeltetésszerű és színvonalas működésének biztosítása,

a szolgáltatásaink minőségének ellenőrzése és javítása,

a rosszindulatú, weboldalunkat támadó látogatók beazonosítás,

a látogatottság mérésére,

statisztikai célok

Művelődési házunk jogos érdeke

IP cím

a látogatás időpontja

a meglátogatott aloldalak adatai,

az Ön által használt operációs rendszer és böngésző típusa

nem jár le automatikusan

 

Az adatkezeléssel kapcsolatos kérdéseivel Ön a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail, illetve a 8800 Nagykanizsa, Széchenyi tér 5-9. postacímen kérhet további tájékoztatást, válaszunkat késedelem nélkül, 30 napon belül megküldjük Önnek az Ön által megadott elérhetőségre.

3. Mik azok a sütik és hogyan kezeljük őket?
A sütik (cookie-k) olyan kisméretű adatfájlok (továbbiakban: sütik), amelyek a weboldalon keresztül a weboldal használatával kerülnek az Ön számítógépére úgy, hogy azokat az Ön internetes böngészője menti le és tárolja el. A leggyakrabban használt internetes böngészők (Chrome, Firefox, stb.) többsége alapbeállításként elfogadja és engedélyezi a sütik letöltését és használatát, az viszont már Öntől függ, hogy a böngésző beállításainak módosításával ezeket visszautasítja vagy letiltja, illetve Ön a már a számítógépen lévő eltárolt sütiket is tudja törölni. A sütik használatáról az egyes böngészők „súgó” menüpontja nyújt bővebb tájékoztatást.
Vannak olyan sütik, amelyek nem igénylik az Ön előzetes hozzájárulását. Ezekről weblapunk az Ön első látogatásának megkezdésekor ad rövid tájékoztatást, ilyenek például a hitelesítési, multimédia-lejátszó, terheléskiegyenlítő, a felhasználói felület testreszabását segítő munkamenet-sütik, valamint a felhasználó-központú biztonsági sütik.
A hozzájárulást igénylő sütikről – amennyiben az adatkezelés már az oldal felkeresésével megkezdődik – a Művelődési házunk az első látogatás megkezdésekor tájékoztatja Önt és kérjük az Ön hozzájárulását.
Művelődési házunk nem alkalmaz és nem is engedélyez olyan sütiket, amelyek segítségével harmadik személyek az Ön hozzájárulása nélkül adatot gyűjthetnek.


A sütik elfogadása nem kötelező, a Művelődési házunk azonban nem vállal azért felelősséget, ha sütik engedélyezése hiányában a weblapunk esetleg nem az elvárt módon működik.
Milyen sütiket alkalmazunk?

Típus

Név

Hozzájárulás

Leírás

Cél

Érvényesség

rendszer sütik

cookie-agreed

nem igényel

a sütik elfogadását, elutasítását kezeli

honlap működés

60 nap

has_js

nem igényel

javascript futásának lehetőségét tárolja

honlap működés

böngésző munkamenet vége


4. Mit kell tudni még a honlapunkkal kapcsolatos adatkezelésünkről?
A személyes adatokat Ön önkéntesen bocsátja rendelkezésünkre a regisztráció, illetve a Művelődési házunkkal kapcsolattartása során, éppen ezért kérjük, hogy adatai közlésekor fokozatosan ügyeljen azok valódiságára, helyességére és pontosságára, mert ezekért Ön felelős. A helytelen, pontatlan vagy hiányos adat akadálya lehet a szolgáltatásaink igénybevételének.
Amennyiben Ön nem a saját, hanem más személy személyes adatait adja meg, úgy vélelmezzük, hogy Ön az ehhez szükséges felhatalmazással rendelkezik.
Ön az adatkezeléshez adott hozzájárulását bármikor ingyenesen visszavonhatja
• a regisztráció törlésével,
• az adatkezeléshez hozzájárulás visszavonásával, illetve
• a regisztráció során feltétlen kitöltendő bármely adat kezeléséhez vagy felhasználásához való hozzájárulás visszavonásával vagy zárolásának kérésével.
A hozzájárulás visszavonásának regisztrálását – technikai okokból 10 napos határidővel vállaljuk, azonban felhívjuk a figyelmét arra, hogy jogi kötelezettségünk teljesítése vagy jogos érdekeink érvényesítése céljából bizonyos adatokat a hozzájárulás visszavonása után is kezelhetünk.
Megtévesztő személyes adat használata esetén, illetve ha valamelyik látogatónk bűncselekményt követ el vagy Művelődési házunk rendszerét támadja, az adott látogató regisztrációjának megszüntetésével egyidejűleg adatait haladéktalanul töröljük, illetve – szükség esetén – megőrizzük azokat a polgári jogi felelősség megállapításának vagy büntető eljárás lefolytatásának időtartama alatt.


5. Egyéb adatkezelési kérdések
Művelődési házunk külföldre nem továbbít adatokat.
A bíróság, az ügyészség és más hatóságok (pl. rendőrség, adóhivatal, Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság) tájékoztatás adása, adatok közlése vagy iratok rendelkezésre bocsátása miatt megkereshetik Művelődési házunkat. Ezekben az esetekben adatszolgáltatási kötelezettségünket teljesítenünk kell, de csak a megkeresés céljának megvalósításához elengedhetetlenül szükséges mértékben.
Művelődési házunk adatkezelésében és/vagy adatfeldolgozásában részt vevő közreműködői és munkavállalói előre meghatározott mértékben – titoktartási kötelezettség terhe mellett – jogosultak az Ön személyes adatait megismerni.
Az Ön személyes adatait megfelelő technikai és egyéb intézkedésekkel védjük, valamint biztosítjuk az adatok biztonságát, rendelkezésre állását, továbbá óvjuk azokat a jogosulatlan hozzáféréstől, megváltoztatástól, sérülésektől, illetve nyilvánosságra hozataltól és bármilyen egyéb jogosulatlan felhasználástól.
Szervezeti intézkedések keretében épületeinkben ellenőrizzük a fizikai hozzáférést, munkavállalóinkat folyamatosan oktatjuk és a papír alapú dokumentumokat megfelelő védelemmel elzárva tartjuk. A technikai intézkedések keretében titkosítást, jelszóvédelmet és vírusirtó szoftvereket használunk. Felhívjuk azonban a figyelmét arra, hogy az interneten keresztüli adattovábbítás nem tekinthető teljes körűen biztonságos adattovábbításnak. Művelődési házunk mindent megtesz annak érdekében, hogy a folyamatokat minél biztonságosabbá tegyük, a weblapunkon keresztül történő adattovábbításért azonban nem tudunk teljes felelősséget vállalni, ám a Művelődési házunkhoz beérkezett adatok tekintetében szigorú előírásokat tartunk be az Ön adatainak biztonsága és a jogellenes hozzáférés megakadályozása érdekében.
A biztonsági kérdésekkel kapcsolatban kérjük az Ön segítségét abban, hogy gondosan őrizze meg honlapunkhoz meglévő hozzáférési jelszavát és ezt a jelszót senkivel se ossza meg.


6. Melyek az Ön jogai és jogorvoslati lehetőségei?
Ön az adatkezelésről
• tájékoztatást kérhet,
• kérheti az általunk kezelt személyes adataik helyesbítését, módosítását, kiegészítését,
• tiltakozhat az adatkezelés ellen és kérheti adatai törlését, valamint zárolását (a kötelező adatkezelés kivételével),
• bíróság előtt jogorvoslattal élhet,
• a felügyelő hatóságnál panaszt tehet, illetve eljárást kezdeményezhet (https://naih.hu/panaszuegyintezes-rendje.html).
Felügyelő Hatóság: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
• Székhely: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c.
• Levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.: 5.
• Telefon: +36 (1) 391-1400
• Fax: +36 (1) 391-1410
• E-mail:This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Honlap: https://naih.hu/
Az Ön kérelmére tájékoztatást adunk az Ön általunk kezelt, illetve az általunk – vagy a megbízott adatfeldolgozónk által – feldolgozott
• adatairól,
• azok forrásáról,
• az adatkezelés céljáról és jogalapjáról,
• időtartamáról, ha pedig ez nem lehetséges, ezen időtartam meghatározásának szempontjairól,
• az adatfeldolgozóink nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységükről,
• adatvédelmi incidensek körülményeiről, hatásairól és az elhárításukra valamint megelőzésükre tett intézkedéseinkről, továbbá
• az Ön személyes adatainak továbbítása esetén az adattovábbítás jogalapjáról és címzettjéről.
Kérjük Önt, hogy mielőtt a felügyeleti hatósághoz vagy bírósághoz fordulna panaszával – egyeztetés és a felmerült probléma minél gyorsabb megoldása érdekében – keresse meg Művelődési házunkat.


7. Melyek a főbb irányadó jogszabályok tevékenységünkre?
• a természetes személyeknek a személyes adatok kezeléséről szóló az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete (GDPR)
• az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény - (Info tv.)
• a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (Ptk.)
• az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény - (Eker tv.)
• az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény - (Ehtv)
• a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény (Fogyv tv.)
• a panaszokról és a közérdekű bejelentésekről szóló 2013. évi CLXV. törvény. (Pktv.)
• a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény (Grtv.)
8. Adatkezelési tájékoztató módosítása
Művelődési házunk fenntartja magának a jogot jelen Adatkezelési tájékoztató módosítására, amelyről az érintetteket megfelelő módon tájékoztatja. Az adatkezeléssel kapcsolatos információk közzététele a kiskanizsa.hu weboldalon történik.

Búcsú 2019

ÉRTESÍTÉS

Értesítjük a lakosságot, hogy a kiskanizsai búcsúi rendezvények miatt forgalmi rend változások lesznek.
2019. július 5-én pénteken 8.15-től 2019 július 8-án 12 óráig a Homokkomáromi utcának a Bajcsy Zs. E. utcától
a Puncs fagyizóig terjedő szakasza lezárásra kerül. Ezen időszak alatt a 6Y jelzésű autóbuszok a templom
melleti buszmegállóban nem állnak meg.
Megértésüket és türelmüket köszönjük.
Szervezők

Wm. Paul Young : Keresztutak

A Viskó Magyarországon is többszázezres olvasótáborából már rengetegen várják a szerzõ új könyvét. Ahol A Viskó kiadásra került, a Keresztutak megjelenését is óriási várakozás elõzte meg. Méltán. Sok-sok olvasó szerint, ha lehet, egy még izgalmasabb történet várja a vásárlót...
Anthony Spencer önző üzletember, aki büszke arra, hogy saját erejéből jutott fel a csúcsra, bár a győzelemért fájdalmasan nagy árat kellett fizetnie. Tony egy agyvérzést követően kómában fekszik a kórház intenzív osztályán. Egy szürreális világban "ébred fel", egy "élõ" tájon, amely az ő földi életének szépséges és romlott oldalait tükrözi. Úgy véli, a szereplőket, akikkel élénk beszélgetéseket folytat, pusztán saját tudatalattija vetíti ki, mégis követi utasításaikat, hátha így rátalálhat a valódi életre, vagy akár a megváltásra. Kalandja során Tony egyre mélyebb kapcsolatokba bonyolódik. "Lát" mások szemével, és átérzi, amit átélnek, mégis "vak" arra nézve, milyen következményekkel járhat az, ha elrejti saját céljait és veszteségét, melyek hadakoznak a gyógyulás és bizalom lassan kibontakozó folyamataival. Vajon az események váratlan alakulásának hatására Tony megvizsgálja-e az életét? És felismeri-e, hogy kártyavárat épített összetört szíve mérgezett talajára? Lesz-e bátorsága meghozni azt a létfontosságú döntést, amellyel helyrehozhatná az óriási igazságtalanságot, amit még kómába esése előtt indított el?

Pálfi Dénes
könyvtáros

Anne Tyler - Óratánc

Willa Drake egy kezén meg tudja számolni eseménytelen élete legmeghatározóbb pillanatait.
Iskoláslányként fel kell dolgoznia anyja váratlan eltűnését. Egyetemistaként azon tipródik, férjhez menjen-e. Húsz év múlva fiatal özvegyként próbálja összerakni darabokra hullott életét. Újabb húsz év telik el, és Willa arra vágyik, hogy nagymama legyen, de semmi sem kecsegteti ezzel.
Majd egy szép napon egy félreértésnek köszönhetően Willa keresztülrepül fél Amerikán, hogy gondját viselje egy balesetet szenvedett fiatal nőnek, kilencéves kislányának és a kutyájuknak.
Új lehetőségek tárulnak fel Willa előtt. A családdal és a szomszédokkal kialakult különleges kapcsolat ráébreszti, hogy sosem késő más útra lépni, mint amelyen addig járt, és hogy mindig van második esély.
Az Egy spulni kék cérna népszerű szerzőjének újabb magával ragadó regénye méltán került megjelenése után a New York Times bestseller listájára.

A könyvet hölgy olvasóinknak ajánljuk.
Pálfi Dénes
könyvtáros