KISKANIZSA

ÚJ UTCANEVEK KISKANIZSÁN

A kanizsai közgyűlés legutóbbi ülésén több utcanevet megváltoztatott és sok olyan út, utca, tér kapott elnevezést, amelyiknek még nem volt.

A névadás kiterjed az egész közigazgatási területre, a kiskanizsai új utcanevek az alábbiak:

Szepetneki utcától délre a Szokol-domb nyugati oldalán egy lakóházzal  - utalva a közismert Szokol-domb elnevezésre: SZOKOL UTCA

Szepetneki utcától délre és a kiskanizsai temető északi oldalán, még beépítetlen, csak kertek nyílnak innen: HIDEGKÚTI UTCA – utalva az út végén, külterületen található hidegkúti-legelő dűlőnévre.

Varasdi utcát a Felsőtemető utcával összekötő gyalogút ÁRVÁCSKA SÉTÁNY.

Bajcsy-Zsilinszky utca nyugati részének déli oldalán 4 beépített ingatlan Bajcsy-Zsilinszky 102, 106, 106/A, 108/A: VIDOS JÓZSEF TÉR – utalva az 1848-as szabadságharcban Nagykanizsát felmentő kormánybiztosra

Jakabkúti és Nagyrác utca közötti park, játszótér, buszforduló ( lakóház nem nyílik róla): LIBOLCA TÉR – utalva a Kiskanizsa közelében a középkorban létező település nevére.

A Nagyrác utcáról leválasztandó teresedés SÁSKA TÉR -  utalva a kiskanizsaiak büszkén vállalt, népszerű becenevére.

Bornemissza és Fenyő utcák sarkán lévő játszótér: TÖLGYFA TÉR – utalva a középkorban Kiskanizsa területén létező Től (Tölgy) nevű falura.

Március 15. tértől északkeletre (2 lakóházat érint) MÁNTA UTCA – utalva az utca végén folyó Mánta-patakra. (Mánta a középkorban falu volt Kiskanizsától észak-nyugatra.)

 

A cikket írta: Lukács Ibolya